Automation regels instellen

Table of Contents

Hoe stel je automation regels in?

Voor wie is deze feature?

Automation regel instellen

Klik op je avatar linksboven in de hoek van de inbox om het menu te openen. Ga naar ‘Settings’ en stel handige regels in voor jouw conversaties.

Een automation aanmaken

Ga naar ‘Automation’ en kies voor ‘Rules’. Klik op de plusknop bovenin om een regel aan te maken.

• Name
    • Geef een naam aan de regel die intern helder te begrijpen is.
  • Channel
    • Selecteer een kanaal waarop de regel van toepassing is, zoals e-mail, Facebook of WhatsApp. Je kan ook meerdere kanalen selecteren.
  • Trigger
    • Stel een trigger in wanneer de regel in moet gaan. Kies uit:
      • Het bericht komt binnen buiten werktijden
      • Het bericht verandert van een specifieke status
    • Plus het aantal seconden, minuten, uren of dagen nadat de bovenstaande trigger heeft plaatsgevonden.
  • Message
    • Omschrijf hier het bericht dat wordt verzonden aan de hand van bovengenoemde trigger.
  • Repeat
    • Kies hier of het automatische bericht herhaald moet worden of slechts één keer wordt verstuurd.
  • Add label to conversation
    • Stel een label in die automatisch aan de conversatie wordt gekoppeld zodra deze regel wordt geactiveerd.
  • Verwijder huidig label van de conversatie
    • Wanneer een label al is gekoppeld aan de conversatie wordt deze verwijderd wanneer de regel wordt geactiveerd.

Klik op ‘Create automation’ en de regel staat meteen live. Je kan hem terugvinden en bewerken in de linkerkolom.

Rechtsbovenin kan je de regel met de knop ‘Enabled’ op groen zetten als je hem wilt inschakelen of grijs als je hem wilt uitschakelen.