Grasp API

Table of Contents

Maak gebruik van de Grasp API

Voor wie is deze feature?

Maak je gebruik van een Enterprise of Custom account, dan kun je gebruik maken van de Grasp API. Hiermee wissel je gegevens uit tussen de inbox en je eigen systemen.

De Grasp API heeft verschillende opties, zoals het versturen van order en order-updates, contacten inladen vanuit een extern systeem (CRM), conversaties ophalen uit Grasp voor in een analytics systeem (dynamics), en willekeurige gebeurtenissen inschieten (zoals welke pagina’s bezocht zijn door een specifieke gebruiker).

Grasp API documentatie

Bezoek getgrasp.readme.io om toegang te krijgen tot de Grasp API documentatie. Schakel een developer in om de API’s te integreren met je eigen systeem.

De beschikbare API's

Met de verschillende API’s van Grasp haal je het maximale uit je inbox.
Hieronder de verschillende API’s op een rij:

1. Order API

• Find order
    Haalt alle orders op van een specifiek contact

• Update order
    Stuurt ordergegevens in voor een specifiek contact

• Create order
    Update informatie voor een specifieke order naar een nieuwe status

2. Event API

• Track event
    Stuurt gepersonaliseerde gebeurtenissen (events) naar de tijdlijn van een specifiek contact. Bepaal zelf de labels en properties zoals:

– Analytics
    – Reviews
    – Klachten

3. Contact API

• Create contact
    Maak een contact aan vanuit de API

• Update contact
    Update een bestaand contact met informatie zoals e-mailadres of telefoonnummer. Als het contact nog niet bestaat, dan wordt deze als nieuw contact aangemaakt.

4. Conversation API

• Find conversation
    Haal alle gegevens van een specifieke conversatie op. Gebruik deze informatie voor het maken van analyses of rapportages in een eigen systeem.

Voor iedere programmeertaal een Grasp API

• C
  • C#
  • C++
  • Clojure
  • Go
  • HTTP
  • Java
  • JavaScript
  • Kotlin
  • Node
  • Objective-C
  • OCaml
  • PHP
  • PowerShell
  • Python
  • R
  • Ruby
  • Shell
  • Swift

Rate limiting

Wegens veiligheids- en snelheidsoverwegingen is er een limiet op het aantal requests geplaatst. Er kunnen maximaal 120 requests per minuut worden doorgestuurd.

Authenticatie

Gebruik maken van de Grasp API? Vraag je persoonlijke API KEY aan via support@getgrasp.com. Test ‘m vervolgens door de KEY in te vullen onder ‘Authentication’ via de getgrasp.readme.io pagina.